ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Buďte medzi prvými! Zoznámte sa s novým trendom príspevkov na webových stránkach

video_webMáte svoju vlastnú web stránku? Alebo o tvorbe svojej webovej stránky zatiaľ len uvažujete?

Ak áno, potom tento článok je presne pre vás.
Dozviete sa, prečo aj váš web potrebuje dnes video.

Možno ste si teraz povedali, že moje tvrdenie je až príliš odvážne. Fakt je, že na internete nič nebuduje dôveru lepšie ako práve video. Dnes sa internet jednoznačne posúva od textu k videu.  Klienti už nechcú iba čítať vaše odborné články, ale chcú vás aj vidieť.

Prečo to tak je? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Prostredníctvom písaného textu dokážete ovplyvniť len 1 zmysel človeka. Oproti tomu s videom dokážete ovplyvniť až 2 zmysly diváka – vášho potenciálneho klienta, návštevníka web stránky alebo klienta.

Diváci vás môžu vo videu:

  • počuť – môžu počuť váš hlas
  • vidieť – čo je ešte dôležitejšie, ako počuť. Vo videu môžu diváci vidieť priamo vás. Môžu vidieť, vašu tvár, oči, úsmev a kompletne vnímať neverbálne signály – vašu reč tela. Práve v tomto sa skrýva tajomstvo videa.

Cez neverbálnu komunikáciu si vymieňame výrazne viac informácii, ako by sme mohli kedykoľvek vôbec napísať.

Graf-psychologická štúdia-komunikácia

Možno to bude znieť neuveriteľne. Rôzne psychologické štúdie potvrdzujú, že pri komunikácii si medzi sebou odovzdávame asi len 7% informácii cez slová.

Ďalších 38% informácii získavame zo zvuku. Z toho ako vnímame hlas človeka, s ktorým komunikujeme.

Najväčším zdroj informácii je reč nášho tela. Až 55 % informácii si odovzdávame neverbálne.

Napríklad: len jeden malý úsmev môže komunikovať blízkosť, prijatie, priateľskosť. Toto sú dôležité veci, ktoré nás ľudí medzi sebou veľmi zbližujú.

Cez písaný text nemôžete ľuďom odhaliť svoju osobnosť. Vďaka videu budú mať diváci pocit, že vás naozaj poznajú.

Preto si myslím, že ako obchodník, potrebujete mať na svojej web stránke video. Práve online video dokáže budovať dôveru pre vaše posolstvo tak, ako to žiadna iná forma obsahu na internete jednoducho nedokáže.

Pomocou videa bude vaša webová stránka osobnejšia, dôvernejšia. Ľudia pri jej prezeraní budú mať skoro taký pocit, akoby sa s vami stretli naživo.

Ďalším dobrým dôvodom prečo využívať online video na svojej webovej stránke je fakt, že pomocou videa udržíte
ľudí na svojom webe dlhšie. 
Tento fakt potvrdzuje štúdia spoločnosti ComScore, ktorá je celosvetovým lídrom v oblasti analytiky v digitálnom prostredí.

Štúdia preukázala, že ľudia ostávajú na webových stránkach až o 2 minúty dlhšie, ak je na nej video. Zároveň tento fakt zvyšuje pravdepodobnosť nákupu až o 64%. Bol by pre vás takýto nárast pri predaji zaujímavý?

Video môžete skvele použiť v akejkoľvek oblasti od podnikania až po tretí sektor.

Čím skôr na video komunikáciu naskočíte, tým lepšie. Celosvetový líder v oblasti IT – spoločnosť CISCO uvádza, že v roku 2019 bude až 80% celosvetovej internetovej návštevnosti pochádzať práve z videa.

Budete na to v roku 2019 pripravení?

Zapojte online video do svojej marketingovej komunikácie už dnes. Budujte väčšiu dôveru s ľuďmi, ktorí vašu webovú stránku denno-denne navštevujú.

Vytvoriť video je dnes ľahšie, ako kedykoľvek pred tým. Natočiť skvelé video si môžete úplne hravo aj pomocou svojho mobilu. Potom ho môžete zavesiť zadarmo na YouTube. Odtiaľ vám bude naviac prinášať aj ďalšiu návštevnosť na web stránku.

Dostávame sa pomaly k záveru tohto článku. Ja mám pre vás ešte jedno malé povzbudenie.

Ak vám dávajú zmysel informácie z článku, tak nečakajte na to, kým vytvoríte bezchybné, dokonalé video. Jednoducho začnite teraz! Začnite s tým, čo máte teraz po ruke. Postupne svoje videa vylepšíte.

Moje prvé video vyzeralo takto. Bolo to však najlepšie video, aké som vtedy vedel vytvoriť. 🙂

kozacek

Nečakajte na dokonalosť. Začnite hneď teraz, aby svet videl vaše posolstvo, čo najskôr.

Tak čo, idete do toho? 

Napíšte mi svoje rozhodnutie dolu do komentárov. Pripadne napíšte dole do komentárov, kedy a kde si môžem pozrieť vaše prvé video. Poteším sa každej jednej reakcii.

Ak sa vám článok páčil, priniesol hodnotné informácie, tak mu dajte like a zdieľajte ho medzi vašimi priateľmi na sociálnych sieťach.

Držím palce pri natáčaní videa. 🙂

fb-follow

František Kozáček
Pomáham lídrom v rôznych oblastiach šíriť ich hodnotné posolstvá do sveta, vďaka on-line videu, aby mohli efektívnejšie meniť tento svet k lepšiemu. Verím, že najlepší spôsob, ako to urobiť nie je len v tom uverejňovať skvelé videá na YouTube, ale hlavne v tom, robiť to celé strategicky. VIDEO ACADEMY spolupracuje s lídrami od podnikania až po tretí sektor a pomáha im tak dosahovať výsledky, ktoré od videa a video marketingu očakávajú. A rád pomôžem aj Vám. Pozrite si YouTube kanál VIDEO ACADEMY
Komentáre
  1. Silvio píše:

    skvelý článok, Feri! cením tvoju snahu a energiu vloženú do článku. len tak ďalej 🙂

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.