ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Tajomstvo úspechu je v maličkostiach. Potvrdené v 10tich citátoch od Jacka Canfielda:

Svet sa mení. Všetko je zrazu iné, také rýchle. Doba je nekompromisná a často nemáme čas ani na vlastnú rodinu, či priateľov.

Aj vás niekedy prepadnú takéto myšlienky? Netajím to, nie som iná, tiež sa mi to stalo. 🙂 A viete čo mi pomáha? Učím sa pozerám na svet inými očami.

Odkukávam to od ľudí, ktorí ma v niečom inšpirovali. Nemusia to byť hneď celebrity. Viete koľko zaujímavých ľudí nájdete vo svojom okolí? Stačí sa len dobre pozerať, otvoriť uši a… už ich máte.

Dnes som si však na mušku zobrala predsa len niekoho viac známeho. Prvý krát som sa s ním stretla (hoci iba imaginárne, cez riadky jeho poviedok) pri čítaní knihy „Slepačia polievka pre dušu“. Plné brucho je skvelá vec, ale niekedy nezaškodí nakŕmiť aj hlavu.

Pri dnešnom „kuchtení“ mi Jack Canfield pomôže svojimi jedinečnými postrehmi a skvelými myšlienkami. Bude ich 10, takže sa máte na čo tešiť.

# Citát 1
„Keď budeš robiť to, čo si vždy robil, tak dostaneš to, čo si vždy dostal.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty

Predstavte si, že máte stretnutie s klientom. Vysypete na neho všetky informácie, ktoré ste chceli a on aj tak odchádza bez podpísanej zmluvy.

Verklíkovanie zopakujete aj u iného klienta, ktorý na počudovanie, tiež odchádza bez zmluvy. Nájdete klienta ďalšieho a ďalšieho a vy verklíkujete a verklíkujete. Žiadna zmena. Divné, čo? 🙂

Ak vy nespravíte zmenu, neprídete na to, prečo to vaše rapotanie nefunguje, výsledok bude stále rovnaký.

Chcete jahodovú zmrzlinu? Tak prestaňte do stroja hádzať maliny.

# Citát 2
„Ak nie si spokojný s tým čo dostávaš, musíš zmeniť svoje správanie.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty 2

„Presne tak, aj môj šéf je debil.“

Vôbec nemyslím toho môjho, s ním mám neskutočne dobrý vzťah, len vám chcem priblížiť jednu z krčmových debát.

„Vôbec mi nechce zvýšiť plat. Už ma to tam nebaví. A ešte k tomu aj tie plány. Je toho veľa. Lenže nemám na výber.“

V šomraní a nadávaní by sme mohli pokračovať. Či ide o prácu, o ženu, o muža, o deti, o peniaze… tém je neskutočne veľa.

Je len na vás ako sa k tomu postavíte. Či zostanete v úlohe trpiaceho alebo s tým niečo spravíte. VŽDY máte na výber. VŽDY! Len treba zmeniť optiku vášho pohľadu a zrazu zbadáte tie správne príležitosti, ktoré ste predtým nevideli.

# Citát 3
„Vždy keď máš pocit, že sa to nedá, spomeň si na svoj posledný triumf.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty 3

Už ste to niekedy spravili? Nie? Vyskúšajte! Príval pozitívnej energie zaručený. Zapisujte si vaše úspechy. Malé, veľké, hocijaké… veď každý krôčik sa počíta.

Viete ako to robí Martin Mažár? Maily, ktoré mu píšu spokojní klienti, si jednoducho odkladá.

A čo robí s mailami, v ktorých nájde iba nadávky (chodia síce sporadicky, ale nájdu sa aj takí ľudia)? Zatvorí ich a pustí sa do čítania pozitívnych správ od ľudí, ktorí sú mu vďační za fungujúce rady. Viete si predstaviť, aký je to skvelý pocit, že ste niekomu pomohli?

# Citát 4
„Ak máte jasný zmysel života, nemáte čas na negativitu.“
Jack Canfield

Jack Canfield citáty

Ste šťastná, ak sa môžete starať o svoje deti a milujúceho manžela? Alebo vás láka adrenalín sveta tvrdého biznisu?

Obe predstavy sú správne, pretože sú vaše. Je jedno, či ste žienka domáca alebo úspešná podnikateľka. Ak cítite, že toto je to pravé orechové pre vás, tak podľa toho žite. Zaručene budete spokojná a je jedno, čo si o tom myslí vaše okolie.

# Citát 5
„Okolnosti, na ktoré si sťažujete, sú svojou povahou situácie, ktoré síce môžete zmeniť, ale rozhodli ste sa, že to neurobíte.“
Jack Canfield

Jack Canfield citáty

O šéfovi debilovi tu už bola reč. Ale čo takí rodičia?

Vysnívali si vás ako úspešného bankára, ktorý leží pred trezorom a užíva si vôňu peňazí? A vy ako poslušný synček vyštudujete ekonomickú vysokú školu, nájdete si super platenú prácu, ktorá vás vôbec, ale vôbec nebaví. Žijete predstavy niekoho iného.

Že sa s tým už nedá nič robiť? Že je príliš neskoro? Že to oni za to môžu? Áno, sťažovanie je jednoduchšie. Ale skúste chytiť vlastný sen za pačesy. Rozhodnutie je len a len na vás.

# Citát 6
„Neexistujú nereálne ciele. Existujú len nereálne predstavy o čase.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty

Na hodine matematiky nám pani učiteľka rozdelila tortu. Super škola, čoo? Vravím vám, toto určite zažil každý. Len torta nebola ozajstná a voňavá, ale papierová a rozstrihnutá na krásne trojuholníčky. Hodina zlomkov bola fakt zážitkom.

Škoda, že pri tej super papierovej torte nepadla poznámka o tom, že deliť sa dá nielen torta, ale aj cesta k našim cieľom. Pekne krok po kroku. Všetko má svoj čas.

# Citát 7
„Veľké myšlienky priťahujú veľké výsledky. Priemerné myšlienky priťahujú priemerné výsledky.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty

Bola som v obchode s mojim 7 ročným synom. Boli sme pozvaní na rodinnú oslavu, na ktorú sme chceli priniesť zeleninový šalát. Ako sme sa blížili od zeleniny ku pokladni, synátor zbadal čipsy.

A už to začalo: „Mamíííí, môžem čipsy? Prosím, kúpme si čipsy. Ja mám na ne veľkú chuť, prosííííím.“ nedal sa odbiť. Bol vytrvalý, ale z obchodu sme aj tak odchádzali bez čipsov.

Oslava sa konala na záhrade. A hádajte s čím som našla syna sedieť na tráve? Presne tak, s miskou čipsov.

Jack Canfield v citáte nespomenul žiadne čipsy. V synovom prípade na 100 % zafungovalo na čo myslíš, to aj priťahuješ. A či sú to čipsy alebo niečo úplne iné…  Dávajte si pozor na čo vlastne myslíte, môže sa vám to prihodiť. 🙂

# Citát 8
„Všetko čo chceš, je na druhej strane strachu.“ Jack Canfield

Randy Cage - strach z neúspechu

Spotené dlane, guča v hrdle, nepríjemný pocit v žalúdku. Na telefón už pozeráte dobré dve hodiny a stále ste nenabrali odvahu vytočiť to číslo. Strach z telefonovania nepustí. Čo keď mi povie nie, vynadá mi alebo jednoducho zloží. Stať sa môže všeličo. Dokonca aj to, že získate nového klienta.

Spotené dlane, guča v hrdle, nepríjemný pocit v žalúdku. Na to krásne svojské dievča pozeráte dobré dve hodiny a stále ste nenabrali odvahu vypýtať si jej telefónne číslo. Strach z oslovenia nepustí. Čo keď mi povie nie, vynadá mi alebo jednoducho odíde. Stať sa môže všeličo. Dokonca aj to, že získate svoju manželku.

Strach je to, čo zväzuje ruky. Tak si radšej predstavte, čo môžete získať.

# Citát 9
„Ľudia, ktorí sa zameriavajú na to, čo chcú, začnú prosperovať. Tí, ktorí to nedokážu, sa trápia.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty

Predstavte si dvoch kamarátov. Obaja trénujú judo. Jeden preto, že to chce. Druhý preto, že chce splniť očakávania rodičov. Prvý chce vyhrať majstrovstvá, druhému je to jedno.

Prvý má jasnú predstavu, kam to chce dotiahnuť. Má jasne stanovený cieľ a stratégiu, ako to dosiahne. Druhý sa snaží. Ak vyhrám bude to skvelé a rodičia sa potešia. Ak nie, nevadí, podarí sa na druhý, tretí, desiaty krát.

Cítite, aká je rozdielna energia a odhodlanie v prípade oboch kamarátov? Môžu robiť to isté, zlepšovať sa v jude. Výsledky však budú rozdielne.

Čo by sa stalo, keby sa druhý kamarát zameral na to, čo ho skutočne baví a vložil do toho celé svoje srdce?

# Citát 10
„Sebaúcta nie je luxus. Je to potreba pre každého, kto má v živote dôležité ciele, ktoré chce dosiahnuť.“ Jack Canfield

Jack Canfield citáty

Dvíhate telefón, voláte klientovi a poviete mu o svojej ponuke. Klientova odpoveď je „nie“. Vytočíte druhé číslo. Neskôr tretie, štvrté…  Ďalší telefonát … Stále tá istá veta:  „Nie, nemám záujem.“  Čo sa dnes všetci zbláznili?

Aj vy ste niekedy zažili takýto deň „blbec“? Áno, aj takéto dni sú súčasťou obchodníckej branže. Môžete zareagovať dvojako. Buď budete obviňovať seba, aký ste neschopný, nemožný a všetkého čoho sa chytíte robíte zle. Alebo budete hľadať príčinu.

Uvedomte si, že ľudia nedávajú „nie“ vám, ale vášmu produktu, či službe, ktorú ponúkate. Proste ste nenatrafili na klienta, ktorý to práve potrebuje. Príčin je mnoho a treba ich odhaliť. Týmto prístupom určite nájdete spôsob, ako zvýšite úspešnosť telefonovania klientom.

Ak si prestanete vážiť samých seba, prečo to potom chcete od druhých?

fb-follow

Dana Piljarová
spolupracujem s Martinom Mažárom a v rámci firmy NARUBY, s.r.o. sa venujem aj správe viacerých fan pages na Facebooku. Som autorkou ebooku „30 super účinných FB statusov“,
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.