ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Viete prečo sú ženy lepšie podnikateľky ako muži?!

vintage-1950s-887272_640

Súťaž pohlaví tu vždy bola, je a bude.

Mohla by som vám napísať aj 69 dôvodov, prečo sú podľa mňa ženy v podnikaní, obchodníčky, líderky, či šéfky lepšie.

Ale vybrala som pre vás 5 + 4 najlepšie. Aby ste mi verili, 5 je vedecky vyzkúmaných a tie 4 sú moje.

Pripravení?

 

Definícia ženy podnikateľky

Žena – podnikateľka je pre mňa osobne niečo ako hrdina. Aj Superman viedol naoko bežný život, myslím že to bol úradník v obleku. Tak isto by ste ženu podnikateľku na ulici nerozoznali od hocijakej inej ženy.

V skutočnosti má však žena podnikateľka špeciálneho podnikavého ducha (podnikavú dušu). To je jej superschopnosť. V svojej oblasti, ktorú ovláda  vie sa v nej pohybovať, vždy niečo vymýšľa. Nemusí to byť nové, stačí že je to iné, lepšie.

To nie je všetko. Podnikavá žena (môže byť aj líderka, šéfka, boska), nazvite si ju ako chcete, presne vie, kam sa má jej život uberať a riadi si ho sama.

Je to pani sama sebe.

A homeworking – práca z domu je ešte zaujímavejšia. Tam ste samé sebe paňou ešte viac, dokonca kancel je tak blízko od postele! Sama by som o tom mohla rozprávať, keďže popri škole robím všetko z domu a pár krát vyhrala v mojej hlave myšlienka pracovať z postele (znie to pekne, ale určite to nerobte! :D)

 

5 vecí prečo sú ženy podnikateľky lepšie líderky ako muži

woman-690118_640Podľa výskumu Zenger Folkman , ktorý bol robený v roku 2011 na 7280 lídroch, z toho 2890 žien, sú ženy lepšie šéfky ako muži. Folkman sledoval až 16 líderských vlastností, 3 z nich mali porovnateľnú váhu u žien aj u mužov, v jednej vynikali muži – bolo to strategické plánovanie. V ostatných 11 líderských vlastnostiach mali ženy lepšie výsledky ako muži.

Iná štúdia z roku 2013 hovorí o tom, že ženy sa rozhodujú lepšie ako muži.

Štúdie nájdete TU a TU

Ja som  vybrala TOP 5 vlastností, vďaka ktorým sú ženy lepšie líderky.

1. Ženy lepšie komunikujú. Ako matky a kamošky prirodzene lepšie počúvajú (tzv. aktívne počúvanie) a to je dôležité nielen pri vedení ľudí, ale aj pri počúvaní námietok klientov

2. Ženy lepšie budujú komunitu. Sú náchylnejšie hľadať konsenzus, nemusia mať vždy pravdu a všetkých riadiť (ako muži 😛 ) . To hovorí štúdia, nie ja 😀

3. Ženy dodržiavajú etiku v biznise. Či už to zahrniem do spoločensky zodpovedného podnikania, alebo biznis etiku, ženy sa menej rady púšťajú do neetických (niekedy až nelegálnych) činností v podnikaní, lebo majú veľký zmysel pre to , čo je „dobré“ a čo je „zlé“

4. Ženy sú viac trpezlivé a empatické. Sú so svojimi podriadenými a zákazníkmi viac trpezlivé a empatické, napríklad čo sa týka aj sťažovania sa. Tiež sa tak rýchlo nehrnú do záverov a rýchlych rozhodnutí, čo je zvyčajne iba dobre.

5. Ženy sú lepšie v aktivovaní vášne. A nehovorím o ich vášni (tú, páni, môžete aktivovať večer) ale o motivovaní zamestnancov a spolupracovníkov. Je to aj preto, že prirodzene lepšie rozumejú reči tela.

flower-child-336658_640

Hej Lenka, nebuď blbá, muži sú stopro lepší podnikatelia a lídri ako ženy… Poviete mi vy, chlapi, ktorí ste obchodníci, podnikatelia a vo svojom obore nemáte konkurenciu (nie to ešte ženu 😛 )

Nuž, nehádam sa. Nechcem sa teraz hádať o tom, či sú ženy lepšie, alebo muži .

Dnes chcem svojim článkom podporiť všetky ženy – obchodníčky, podnikateľky, líderky, šéfky. Jednoducho tie, ktorým sa zdá, že vytŕčajú z radu pre to, čo robia.  Oslovujem práve vás žienky, ktoré ste sa rozhodli vziať svoj život do vlastných rúk a tiež hľadať v svojom obchodovaní, či podnikaní šťastie a úspech.

 

Prečo sú podľa mňa ženy naozaj super hrdinky?

wonder-woman-552109_6401. Zvládajú nepohodlné oblečenie, ktoré je ale zvyčajne veľmi pekné. Či už vnímate sukňový kostým a vysoké ihličky ako veľmi sexy alebo iba ako reprezentatívne, jedno je jasné: pohodlné to nie je.

2. Kvôli bodu číslo 1 sú ženy často vnímané len ako sexuálny objekt. Preto je pre nich veľmi ťažké zapôsobiť na zákazníka, získať si jeho dôveru a predať.

3. Kedysi dávno (ešte asi v praveku) existoval na svete matriarchálny typ rodiny. To znamená, že moc v rodine mala v rukách žena. Ona riadila rodinu, pretože mala dar priviesť na svet deti.

Potom sa doba zmenila a žena sa zmenila na žienku domácu, ktorá sa stará o deti, vedie domácnosť (varí, perie, žehlí) a samozrejme stará sa o manžela. Takže všetky ženy, ktoré toto zvládate – máte môj obrovský obdiv.

Ja sama v pracovný deň buď varím ,alebo periem. Oboje by mi zaberalo príliš veľa času. Nehovoriac o žehlení, to som zo svojho to do listu vypustila úplne 🙂

4. V každej sa skrýva kreatívna dušička. Asi všetky staré mamy vedia štrikovať, háčkovať, či pliesť. Tak isto aj moje kamošky vyrábajú handmade doplnky, šperky a kadečo iné. Je to jednoducho v nás. Ktorá si tomu spravila web vo wordpresse, či robí vlastný marketing, skladám pred ňou klobúk dolu.

 

Využite všetko vo svoj prospech

woman-609252_640Či už sa vám zdali dôvody, prečo sú ženy lepšie líderky, šéfky a podnikateľky lepšie ako muži akokoľvek divné, nevadí. Ženy, o ktorých v tomto článku píšem, určite vedia o čom hovorím.

Preto som si pre nich nabudúce pripravila článok o tipoch a radách od žien – podnikateliek, ktoré vám pomôžu na často nie ľahkej ceste.

Na záver ešte jedna rada: všetko využite vo svoj prospech. Využite svoju ženskosť v svoj prospech a zapojte ju do vášho podnikania. Či už je to váš vzhľad, alebo emócie, príjemné vystupovanie, či empatia, ktorým si zákazníka viete získať lepšie ako muž… Som si istá, že aj vy v sebe skrývate niečo, čo z vás robí superhrdinku 🙂

PS: Ak sa vám článok páčil, lajkujte komentuje a zdieľajte s mamami, kamoškami a známymi

fb-follow

Lenka Čelková
Som študentka marketingu s vášňou pre sociálne siete a copywriterstvo :) Nikdy ma neomrzí dobre vychladené pivo a pizza, samozrejme môj manžel k tomu. Poznávacie znamenie: veľký úsmev. Viac o mne nájdete na mojom Facebook profile alebo na mojomLinkedIn profile
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.