ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Rory Sutherland: Bojujte s maličkosťami

Rory-Sutherland (500 x 333)Potom, čo som pred troma týždňami objavil video Životná lekcia od chlapíka z reklamy od Roryho Sutherlanda, mi to nedalo a musel som pohľadať i jeho ďalšie videá.

Našťastie som narazil na jedno jeho video s českými titulkami. V predchádzajúcom videu sa Rory venoval marketingu a v tom dnešnom to bude skôr o dosahovaní výsledkov.

 

V biznise, v obchode, v podnikaní neplatí fyzikálny zákon

Hlavnou myšlienkou tohto videa je, že v biznise, v obchode, v podnikaní neplatí fyzikálny zákon: “Čím väčšie vstupy, tým väčší výstup.” Niekedy i malá zmena môže mať neúmerne obrovský efekt a rovnako veľká zmena nemusí dosiahnuť vôbec nič. Rory Sutherland na tento fakt poukazuje na viacerých príkladoch z praxe (ten so soľničkami  v lietadle je skvelý). 🙂

Podľa neho opatrenia, ktoré firmy prijímajú sa dajú rozdeliť podľa dosiahnutého efektu a potrebných investícii do štyroch kvadrantov:

  1. Kvadrant – veľké investície a veľký efekt – pre tento kvadrant sú typické stratégie
  2. Kvadrant – veľké investície a slabý efekt – pre tento kvadrant je typické poradenstvo
  3. Kvadrant – nízke (žiadne) investície a nízky (žiaden) efekt – pre tento kvadrant sú typické prkotiny
  4. Kvadrant – nízke (žiadne) investície a veľký efekt – pre tento kvadrant Rory Sutherland nemá žiaden názov, ale práve na tento kvadrant by sa mali firmy zamerať, lebo niekedy detaily sú neuveriteľne účinne.

Viac sa dozviete vo videu Roryho Sutherlanda: Bojujte s maličkosťami.

 

Rory Sutherland: Bojujte s maličkosťami

 

fb-follow

Martin Mažár
volám sa Martin Mažár a som školiteľ predajných zručností a psychológie predaja. Pomáham obchodníkom a podnikateľom zvyšovať predaj, aby za ten istý čas práce zarobili viac peňazí. Svoje skúsenosti som získal počas svojej 13-ročnej praxe ako predajca v priamom predaji a v maloobchode. Posledných 7 rokov sa aktívne venujem trénovaniu obchodníkov. Za ten čas som ich vyškolil viac ako 5000. Priamo v teréne testujem nové aj staré predajné techniky, aby som zistil, čo naozaj funguje a čo nie. O výsledkoch mojich testovaní informujem v článkoch na mojich blogoch www.expertnapredaj.sk a www.predajnetechniky.sk a www.predajnaruby.sk
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.