ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Zarábajte vďaka vášmu hobby. Prečítajte si príbehy najlepšie zarábajúcich YOUTUBErov na svete

youtube zárobokPortál Youtube sa od svojho založenia v roku 2005 stal jedným z najvplyvnejších moderných médií vôbec.

Každý deň si za monitory obrazoviek, displeje mobilov a tabletov sadajú milióny divákov po celom svete, aby si po dlhom školskom alebo pracovnom dni vychutnali nové video od svojho obľúbeného tvorcu-youtubera.

Hoci pre väčšinu nasledujúcich youtuberov bola tvorba videí len koníčkom, ktorý mali radi, v priebehu rokov sa pre nich Youtube postupne stal aj skvelý nástroj na to, ako si privyrobiť alebo dokonca zarobiť na živobytie.

Ako to už býva zvykom, magazín Forbes si posvietil na finančné pomery aj na Youtube. Keďže práve Forbes miluje rebríčky najbohatších ľudí a osôb s najvyššími príjmami, aj internetoví tvorcovia sa mu dostali do hľadáčika.

Človeku sa pri pohľade na nehorázne vysoké čiastky môže až zakrútiť hlava, ale treba pripomenúť, že zárobky nepochádzajú výlučne od Youtube a Google, ale aj z rôznych spoluprác so známymi spoločnosťami.

1. PewDiePie – 12 miliónov dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Sympatický Švéd, ktorý pred pár rokmi ani netušil, čo všetko môže vďaka internetu dosiahnuť.

Ale…

Dnes má na konte už takmer 40 miliónov odberateľov a jeho videá každodenne dosahujú aj viac než 2 či 3 milióny zhliadnutí.

Nemôže byť pochýb o tom, kto sa v rebríčku umiestnil na prvom mieste.

Felix Kjellberg nepatrí medzi youtuberov, ktorí sa radi ukazujú so svojimi peniazmi aj pred fanúšikmi.

Ale keď už človek ročne zarobí 12 miliónov dolárov, jeho životnú úroveň to určite o trošku zvýši.

2. Smosh – 8,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Jedna z najpopulárnejších dvojíc internetu.

Ian Hecox a Anthony Padilla sú nerozluční kamaráti už od tínedžerských čias, a keď objavili možnosť tvoriť videá na internete, ihneď sa do toho pustili.

Dnes si ročne užívajú zárobok vo výške 8,5 milióna dolárov.

Ich popularita časom tak narástla, že dokonca natočili vlastný celovečerný film Smosh: The Movie, ktorý sa do kín dostal v lete 2015. Fanúšikovia sa ho nevedeli nabažiť.

Smosh už od svojho založenia začal prevádzkovať aj niekoľko ďalších kanálov s rozdielnym obsahom.

Zaujímavosťou je aj to, že chalani rozbehli aj španielsky kanál s názvom ElSmosh.

2. Fine Brothers – 8,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Ak si sa niekedy na internete nudil a hľadal zábavné video, zaručene si natrafil na sériu s názvom React.

Rafi a Benny sú bratia a internetovú slávu im priniesli práve videá, v ktorých sa mladí, starší, ale aj tí najstarší posadia pred kameru a rozprávajú divákom o tom, čo si myslia o konkrétnej veci.

Raz je to video, inokedy počítačová hra, ale nechýbajú ani predmety či hudba.

Navyše, Fine Brothers so svojím konceptom dokonca oslovili aj televízny kanál Nickelodeon, kde v roku 2014 spustili svoju šou React to That.

Preto niet divu, že ročne zarábajú 8,5 milióna dolárov.

4. Lindsey Stirling – 6 miliónov dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Jedna z pôvodných youtuberiek, ktorá čaro Youtube a internetu objavila ešte v roku 2007, sa volá Lindsey Stirling. Svojím hudobným talentom oslovila už milióny fanúšikov po celom svete.

Lindsey sa spopularizovala najmä vďaka svojej fenomenálnej hre na husle.

Odvtedy pravidelne prispieva nielen hudobnými videami, ale aj obsahom najrôznejšieho druhu a zdá sa, že jej popularita stále stúpa.

Svedčí o tom aj sumička, ktorá jej pristála na účte. Tá sa vraj pohybovala okolo 6 miliónov dolárov a toľko nezarábajú ani mnohí hokejisti, či iní športovci.

5. Rhett & Link – 4,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Good Mythical Morning! Mimoriadne populárna internetová talkshow v podaní Rhetta McLaughlina a Charlesa Lincolna Neala.

Talkshow dokázala počas svojej existencie sfanatizovať davy ľudí, ktorí sa každý deň tešia na to, ako si vychutnajú diskusiu svojej obľúbenej dvojice a prípadného hosťa o novej a často fascinujúcej téme.

Myslíš, že Youtube téma je len pre mladých?

Rhett a Link s kariérou na Youtube začali celkom neskoro, keďže majú 38 a 37 rokov a ani to im nezabránilo v prudkom náraste popularity a následnej ročnej výplate vo výške asi 4,5 milióna dolárov.

5. KSI – 4,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

KSIOlajideBT. Azda každý milovník videohier sa už niekedy v živote stretol s týmto youtuberom, ktorý začínal desiatkami videí z futbalovej hry FIFA. Olajide Olatunji má dnes na konte takmer 11 miliónov fanúšikov.

Od doby, kedy sedel vo svojej izbe a komentoval futbalovú hru, prešlo už niekoľko rokov. Za ten čas sa z britského tvorcu doslova stal milionár, ktorý si potrpí na to, aby každý videl jeho úspech.

Zaobstaral si napríklad Lamborghini Aventador či Penthouse v Londýne a nahral hudobný singel Lamborghini. Zo zarobených peňazí tiež okamžite rodičom splatil hypotéku a dokonca im aj kúpil nový dom.

7. Michelle Phan – 3 milióny dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Obrovské miesto na Youtube si od jeho vzniku vydobyla najmä sekcia beauty. Dievčatá si na internet chodia po rady ohľadom mejkapu a inej kozmetiky.

Pozrieť si rýchly návod na videu namiesto čítania dlhého textu zaujme určite viac a Michelle Phan zaplnila túto dieru na trhu, čo jej život obrátilo naruby. Za rok dokáže zarobiť až 3 milióny dolárov.

Dokonca už stihla spustiť aj vlastnú kozmetickú službu pre predplatiteľov, ktorá každý mesiac spokojným zákazníčkam posiela balíčky plné produktov z oblasti starostlivosti o krásu.

8. Lilly Singh – 2,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu
Nielen youtuberka, ale aj talentovaná speváčka Lilly Singh, na internete viac známa pod prezývkou IISuperwomanII, postupom času získavala čoraz viac fanúšikov, ktorých tešila kvalitnejším a kvalitnejším obsahom videí.

Lilly tvrdo pracovala na tom, aby si vybudovala svoju značku vo svete plnom konkurencie. Očividne sa jej to podarilo, keďže jej podobizeň sa objavuje na reklamných plochách v mestách ako New York či Los Angeles.

Navyše, jej spevácka koncertná šnúra v roku 2015 zakotvila až v 27 mestách a vôbec nie len v Spojených štátoch amerických, ale po celom svete.

Zárobok 2,5 milióna dolárov sa v konečnom dôsledku môže zdať aj ako nedostačujúci v porovnaní s predchádzajúcimi tvorcami, ale v porovnaním s príjmom priemerného Slováka je viac ako štedrý.

8. Roman Atwood – 2,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Dalo by sa povedať, že Roman Atwood, muž začínajúci natáčať videá so svojimi kamarátmi na nekvalitnú kameru, sa stal najznámejším prankstrom na Youtube.

Roman si na Youtube získava fanúšikov svojimi jednoduchými, ale za to vtipnými žartíkmi v uliciach. Nakoniec dostal aj na strieborné plátno vo filme Natural Born Pranksters, ktorý sa do kín dostal v roku 2016.

Rodák z amerického štátu Ohio vraj zarába 2,5 milióna dolárov ročne, ale na ceste za slávou ho už stihli aj ďalšie príjemné ponuky.

Za zmienku snáď stojí partnerstvo s automobilkou Nissan, ktorá mu na oplátku za video darovala nadupaný Nissan GT-R.

8. Rosanna Pansino – 2,5 milióna dolárov

10 najlepšie zarábajúcich tvorcov na Youtube. Internet sa už dávno zmenil na zlatú baňu

Dosť však bolo zabávačov, spevákov a hráčov videohier. Rosanne Pansino sa podarilo preraziť niečím, čo ľudia ku svojmu životu jednoducho neoddeliteľne potrebujú, a to varením a pečením.

Ak by si niekedy potreboval ľahký a rýchly návod na to, ako si upiecť chutný koláčik, muffin alebo cupcake, jednoznačne odporúčame Rosannin kanál. Dozvieš oveľa viac, než v čo si dúfal.

Rosanna už dokonca stihla napísať aj knihu The Nerdy Nummies Cookbook: Sweet Treats for the Geek in All of Us, ktorá je v predaji od jesene 2015. Jej ročný príjem vo výške 2,5 milióna dolárov neznie vôbec zle.

fb-follow
Silvio Michal
pôsobím v predaji od roku 2007. V MLM odvetví som v rokoch 2007-2009 vybudoval sieť 213 partnerov v 3 krajinách. Vo svojich článkoch sa sústredím na budovanie dôveryhodnosti a príťažlivej osobnosti obchodníka prostredníctvom poskytovania kvalitných hodnotných informácií. Pomôžem vám mojimi skúsenosťami z terénu a radami z prostredia online marketingu. Som tiež autorom najpopulárnejšieho slovenského blogu o charizme a autorom online kurzov o osobnom rozvoji, do ktorých vstúpilo už vyše 250 klientov.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.