ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

10 predajných techník, ktoré NEVYHNUTNE POTREBUJETE ovládať, aby ste dosiahli úspech (1.časť)

predajné zručnostiČo vám napadne, keď počujete slovné spojenie “predajné zručnosti“?

Niektorí ľudia si tieto slová spájajú s neetickou manipuláciou.

Iní za tým vidia naháňanie ľudí po uliciach alebo schopnosť predať Eskimákovi doživotnú zásobu nanukov.

V skutočnosti sú skvelo zvládnuté predajné zručnosti o niečom úplne inom.

Pravdou je, že majstrovské zvládnutie predajných schopností je prirodzenou a nevyhnutnou súčasťou nášho úspechu v akejkoľvek oblasti života.

Či už ako umelca, programátora, keď ste vo svojej kancelárií a prezentujete kolegom váš nápad, alebo keď si s rodinou plánujete cieľ dovolenky. Zároveň tiež platí, že úspešní obchodníci sú často príťažliví pre ženy. 🙂

Ak sa na tieto schopnosti pozriete z toho správneho uhla a budete ich správne využívať, tak zaručený úspech na seba nenechá dlho čakať!

Na začiatok. Všetci sme už niekedy v našom živote vyskúšali predajné zručnosti. Spomeňte si, keď ste boli ešte ako malé dieťa. Koľko možných spôsobov ste si vymysleli, aby vám rodičia kúpili vašu obľúbenú zmrzlinu?

Alebo keď ste ako pubertiak spoznali dievča alebo chlapca vašich snov. Čo ste vtedy spravili? Snažili ste sa ju/jeho presvedčiť, že vaša láska je skutočná. Vy ste pre ňu/jeho ten pravý/pravá.

Takže vidíme, že všetci sa už rodíme so schopnosťou vedieť predať.

Aby ste sa stali v hocijakej oblasti svojho života ešte úspešnejší, pripravil som pre vás týchto 10 predajných zručností, ktoré vám dokážu zvýšiť nielen úspešnosť v predaji, ale aj zvýšiť kvalitu vášho života.

Dnes sa pozrieme na prvých 5 predajných zručností.

1. Počúvajte s cieľom porozumieť, nie reagovať

predajné zručnostiV protiklade k väčšinovému názoru, ľudia s výbornými predajnými schopnosťami počúvajú veľmi pozorne.

Takí ľudia vedia, že máme dve  uši a len jedny ústa, takže preto existuje dobrý dôvod, prečo radšej počúvať než rozprávať.

Ak počúvate, tak sa snažte byť aktívnym poslucháčom. Zaujímajte sa o názory iných ľudí. Ak vo svojej práci alebo doma navrhnete nejaký nápad, tak pozorne počúvajte, aké sú ich námietky.

Iba vtedy pre nich dokážete nájsť správne odpovede, riešenie a úspešne uzavriete obchod.

2. Prepojte sa druhou stranou na emociálnej úrovni


Úspešní predajcovia sú majstrami v spájaní sa s ostatnými ľuďmi
.

Ak sa budete nabudúce s niekým rozprávať, tak si všímajte spôsob jeho/jej rozprávania. Ak rozpráva pomaly, tak spomaľte aj vy.

Prečo?

Podobnosti nás zbližujú a spájajú. Zistite, čo sa danej osobe páči, aké má koníčky. Má psa? Ak máte psa aj vy, tak sa máte hneď o čom rozprávať. Vaše spojenie sa tak len utužuje.

predajné zručnostiZistite, aký povahový profil je daný človek a rozprávajte k nemu jeho jazykom.

Keď som bol obchodník v teréne, tak mi to skutočne fungovalo.

A nech vás ani na sekundu nenapadne, že to je niečo manipulatívne.

Práve naopak – je to prejavom vysokej emocionálnej inteligencie. Keď rozprávate k človeku jazykom jeho povahového profilu.

Ak jednáte s cholerikom, tak hovorte o výsledkoch. Ak so sangvinikom, tak hovorte o ľuďoch a kolektíve.
Ak s flegmatikom, tak uisťujte a ponúkajte podporu a pomoc.

No ak máte pred sebou melancholika, tak mu dávajte za pravdu. Prezentujte jeho budúci vyšší sociálny status. Dávajte mu kvalitné odpovede.

3. Dávajte, pomáhajte, raďte… bez očakávania (okamžitej) odmeny

Ak si chcete vylepšiť svoje schopnosti predajcu, tak nemyslite na samotné predaje. Skúste najskôr niečo dať na oplátku. Peniaze a úspech budú len vedľajším produktom tejto snahy.

My všetci máme radi ľudí, ktorí nám do našich životov prinášajú hodnoty. Nemáme radi ľudí, ktorí idú len za tým, aby niečo predali.

Buďte vynaliezaví. Urobte vo vašej kancelárií alebo podniku návrhy na vylepšenie pracovných postupov. Pokúste sa nájsť spôsob ako vylepšiť životy druhých a potom sa stanete úspešný aj vy sami.

4. Buďte pozitívni a obklopte sa pozitívnymi ľuďmi

predajné zručnostiĎalším spôsobom ako viete určite a výrazne zlepšiť váš predajný úspech je pozitivizmus.

Urobte skalopevné rozhodnutie pustiť si k sebe bližšie LEN ľudí, ktorí sa zameriavajú na pozitívne javy, udalosti a aktivity.

Určite poznáte ROI (index návratnosti investície) – udáva, ako rentabilná môže byť vaša investícia.

Málo ľudí však vie, že aj negativizmus je niečo ako “investícia”. Za každú jednotku času, pozornosti a energie, ktorú vložíte do negativizmu sa vám vráti niekoľko ďalších jednotiek negativizmu.

Keď zmýšľate negatívne, tak násobíte negativizmus.

Nájdite si to, čo vás baví, čo máte radi. Nájdite si niečo, čo by ste radi robili, aj keby ste za to nedostali žiadnu výplatu. Vaša vášeň vás prenesie cez každú prekážku na ceste k vášmu úspechu. Buďte pozitívny. Ostaňte pozitívny. Obklopte sa pozitívnymi ľuďmi.

5. Zhypnotizujte svoje myšlienky vašimi cieľmi a snami

Úspešní predajcovia vidia svojich zákazníkov zakaždým spokojných so službami, ktoré im ponúkajú. Vidia, ako sú im ľudia vďační po kúpe ich produktu.

Výsledok vidia ešte skôr, ako ich začnú predávať. Takéto predstavy sú u nich na dennom poriadku.

Urobte si z predstavovania vašich predstáv, čo chcete vo svojom  živote, zvyk/dennú rutinuSvoj výsledok si dokonca predstavte aj v prípade, keď nemáte ani tú najmenšiu potuchu ako to spravíte.

Predstavte si seba ako šoférujete svoje nové auto, ako pijete chutnú kávu na balkóne vášho nového bytu alebo ako vo svojej kancelárií podpisujete novú zmluvu ako úspešný vlastník firmy.

To, že máte vo svojej mysli neustále predstavu o vysnívanej veci, vám pomôže nájsť východisko, ktoré momentálne nevidíte.

Už teraz sa môžete tešiť na pokračovanie tohto článku, ktoré bude na tomto populárnom blogu publikované už čoskoro. Zatiaľ si stiahnite najlepšie rady a tipy, ktoré z vás rýchlo spravia TOP obchodníka:

fb-follow

Silvio Michal
pôsobím v predaji od roku 2007. V MLM odvetví som v rokoch 2007-2009 vybudoval sieť 213 partnerov v 3 krajinách. Vo svojich článkoch sa sústredím na budovanie dôveryhodnosti a príťažlivej osobnosti obchodníka prostredníctvom poskytovania kvalitných hodnotných informácií. Pomôžem vám mojimi skúsenosťami z terénu a radami z prostredia online marketingu. Som tiež autorom najpopulárnejšieho slovenského blogu o charizme a autorom online kurzov o osobnom rozvoji, do ktorých vstúpilo už vyše 250 klientov.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.