ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Nábor cez internet: v MLM objavili internet

07.10.2012 19:00

V poslednom období registrujem zvýšenú aktivitu MLM firiem využívania internetu na nábor nových obchodníkov. Ako to teda robia, aby získali ľudí pre rozvoj svojich sietí?

V podstate existujú dva základné spôsoby ako náborovať nových obchodníkov cez internet:

  1. Prostredníctvom webu
  2. Prostredníctvom blogu

Nábor prostredníctvom webu

Toto je spôsob, ktorý je častejšie vidieť. Využíva sa najmä preto, lebo prináša okamžité výsledky. Spočíva v tom, že obchodník v MLM si vytvorí zadarmo www stránku prostredníctvom webnode alebo wordpressu, prípadne si ju nechá spraviť (pokiaľ má viac peňazí).

 

Cieľom tejto stránky je získať kontakt na človeka, ktorý “koketuje” s myšlienkou vstupu do MLM. Následne, po získaní kontaktu, ho pozvú na stretnutie, kde mu predstavia príležitosť, produkt a provízny (kariérny) systém.

 

Obrázok č. 1 Náborovacia stránka MLM firmy

 

Tento spôsob náboru nových členov MLM je pomerne efektívny, lebo na www stránke zanechajú kontakt len ľudia, ktorých práca tohto typu zaujíma. Takže úspešnosť osobných náborových stretnutí je pomerne vysoká.

Nevýhodu náboru prostredníctvom web stránky je, že treba nejako získať návštevnosť tejto náborovacej stránky. Väčšinou sa na to využíva platená reklama napr. v google alebo na facebooku. Cena tejto reklamy je od 0,08 € za kliknutie. Takže za jedno euro sa dá získať až 12 návštevníkov.

 

Obrázok č. 2 Náborovací inzerát na facebooku

Je možné však získať návštevníkov aj bez reklamy napríklad prostredníctvom blogu. Ale za to sa platí časom. O tom ako náborovať prostredníctvom blogu som písal v článku Ako využiť blog na nábor do MLM.

Zapojte sa do súťaže o knihu Roberta Kiyosakiho – CashFlow Kvadrant. Stačí zadať vaše meno a email a ihneď budete zarední do zlosovania o túto skvelú knihu. Zapojiť sa do súťaže môžete tu.

 

Zaujímate o to ako využiť internet pre vaše podnikanie a jednoduchší predaj? Zaregistrujte sa do môjho newslettra a získate overené tipy a triky, ktoré vám pomôžu si zjednodušiť predaj (alebo nábor) a viac zarobiť. Navyše k registrácii do newslettra dostanete zadarmo ebook “Ako viac predávať a stať sa TOP obchodníkom.” Pre registráciu do newslettra zadajte vaše meno a email:

    Jméno:
*  Email:

Vaše data jsou v bezpečí – SmartEmailing.cz

 

Martin Mažár

www.predajnetechniky.sk

Tipy a triky ako viac predávať

Viac tipov zo psychológie predaja a marketingu nájde na mojej stránke na facebooku

fb-follow

Martin Mažár
volám sa Martin Mažár a som školiteľ predajných zručností a psychológie predaja. Pomáham obchodníkom a podnikateľom zvyšovať predaj, aby za ten istý čas práce zarobili viac peňazí. Svoje skúsenosti som získal počas svojej 13-ročnej praxe ako predajca v priamom predaji a v maloobchode. Posledných 7 rokov sa aktívne venujem trénovaniu obchodníkov. Za ten čas som ich vyškolil viac ako 5000. Priamo v teréne testujem nové aj staré predajné techniky, aby som zistil, čo naozaj funguje a čo nie. O výsledkoch mojich testovaní informujem v článkoch na mojich blogoch www.expertnapredaj.sk a www.predajnetechniky.sk a www.predajnaruby.sk
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.