ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

S touto málo využívanou radou ZAROBÍTE VIAC za oveľa MENEJ ČASU

Ako zarobiť viac a pracovať menejAko zarobiť viac a pracovať menej?  To je otázka, ktorá trápi 99,9 % obchodníkov a predajcov. V tomto článku vám ukážem ako sa to dá dosiahnuť.

Pracujete od rána do večera? Keď prídete domov, tak ste unavený a nemáte na nič čas ani chuť? Dosiahli ste už pomyselný strop zárobku. Snažíte sa robiť na maximum, aj tak sa nedokážete posunúť vpred?

Ste už skúsený obchodník alebo manažér zavalený toľkými povinnosťami, že nenapredujete?

Chápem vás.

Je to stav, ktorý vám začínajúci obchodníci alebo manažéri len závidia. Keď tento stav trvá príliš dlho, tak to človeka môže prestať baviť. Niekedy sa človek dostáva až do situácie takzvaného „syndrómu vyhorenia“. Nie je to vaša chyba. Práve naopak. Ukazuje to, ako veľmi vám záleží na kvalite vašej práce ako zodpovedne k nej pristupujete.

Môj príbeh

Ako zarobiť viac a pracovať menejAj ja som sa choval v mojich začiatkoch rovnako. Svoje podnikanie som rozbiehal popri zamestnaní.

Znamenalo to 8,5 hodín v práci. Potom ešte 3 stretnutia s klientom (cca. ďalšie 4 hodiny denne). Samozrejme administratíva. Niektoré stretnutia som mal aj cez víkend.

Záležalo mi na tom, aby sa moje podnikanie dobre rozbehlo.

Keď som opustil zamestnanie a začal som naplno podnikať, myslel som si, že to bude iné. Veľmi som sa mýlil.

Strach z toho, že nebudem mať pravidelný príjem spôsobil to, že som „makal“ na 120 %. Tým, že som bol na to zvyknutý, tak som si ani neuvedomil, že stále pracujem 14 hodín denne. Nemal som žiadneho podnikateľa v rodine, tak som sa učil na vlastných chybách.

Keď som sa po 2 rokoch zastavil, zistil som, že robím oveľa viac práce ako v období, keď som začínal. Keď som si vypočítal, koľko zarobím na hodinu, tak som sa až zhrozil. Na hodinu som zarábal rovnako, ako keď som začínal. Jediné, v čom som bol “lepší” bolo, že som bol viac vystresovaný a viac unavený.

Neskutočne ma zaujímalo ako dosiahnuť úspech. Položil som si otázku:

“Ako zarobiť viac a pracovať menej?”

Aj vy ste si niekedy položili túto otázku? Tiež sa nachádzate v takej situácii ako som sa ja nachádzal? Prišiel som na to, že riešenie je veľmi jednoduchšie. Až som bol sám prekvapený. 🙂

Začal som sa zaoberať, ako sa dá dosiahnuť to, aby som robil maximálne 8 hodín denne. Ako za 8 hodín stihnúť všetko a ešte, aby som zarábal VIAC.

Vedel som totiž, že ak budem robiť veci tak ako doteraz, tak budem ako škrečok v kolečku. Poznáte škrečka v kolečku? Škrečok sa snaží čo najrýchlejšie utekať. Čím rýchlejšie uteká, tým je unavenejší, ale pritom stojí stále na mieste.

Moje jediné východisko bolo …

ako zarobiť viac a pracovať menejJediným východiskom v tejto situácii bolo:

Začať delegovať moje úlohy!

Väčšinou sú 2 možnosti:

  • delegovať na človeka
  • delegujete na stroj

Delegovanie na človeka

Ja som začal tým, že som začal delegovať úlohy na ľudí.

Je dobré (až nevyhnutné) si najprv uvedomiť, čo konkrétne posúva vašu firmu najviac dopredu. Majte to jasne definované. Časom zistíte, že vás osobne práve tieto veci aj najviac bavia. Ste v nich dobrý, tak potom je to jednoduché.

Naplánujte si to tak, že 80% vášho pracovného času budete robiť práve tieto úlohy. Na ostatné úlohy vymyslite systém, ako ich spraví niekto za vás.

Začnite napríklad tým, že začnete delegovať jednu úlohu. Keď sa človek osvedčí, tak delegujte ďalšiu. Znižujete tým riziko, že človek, na ktorého delegujete, bude neschopný. Týmto si ho precízne a prezieravo otestujete. Ak mu budete potom dávať ďalšie úlohy, tak to bude pre neho motivačné, pretože sa rozvíja. Pre vás to bude motivačné preto, že budete mať čas na to, čo vás baví a posúva vpred.

Delegovanie na stroj

Ako zarobiť viac a pracovať menej ?Druhý spôsob delegovania, je delegovať niektoré veci na stroj. Takým strojom môže byť napríklad počítač.

Tým, že mi bolo vtĺkané do hlavy, že nie som technický typ, tak som sa veľmi nekamarátil s PC. Prirodzene som mal z delegovania na počítač mierne obavy.

Teraz môžem zodpovedne prehlásiť, že delegovanie určitých činností na počítač je pre mňa najúžasnejšia vec, ktorú som kedy vyskúšal. Zistil som totiž, že sa nemám čoho báť. Veľa programov je robených tak, aby ju zvládli aj ľudia, ktorí nie sú až tak zdatní v práci s počítačom. Platí totiž: čím jednoduchší program, tým viac ľudí dokáže s ním pracovať a tým je úspešnejší. Je to úžasný pocit, keď si sadnete na hodinu k PC, naprogramujete príspevky, maily a kampane tak, že môžete ísť aj napr. na dovolenku a systém za vás pracuje.

Preto, ak čo i len trochu váhate, či máte začať s email-marketingom alebo s príspevkami na sociálne siete …, tak vám odporúčam, aby ste to vyskúšali.

Momentálne mojim najobľúbenejším spôsobom je teraz delegovanie na osobu, ktorá zariadi to, že stroj pracuje za mňa. 🙂

Ak čo i len trochu ste sa začali zamýšľať nad tým, čo, komu alebo čomu budete delegovať a spravíte prvý krok, tak tento článok mal zmysel.

Je totiž veľkou pravdou to, že každý z nás je nahraditeľný. Na druhej strane určite existuje veľa vecí, ktoré by ste robili radšej, akoby ste trávili 14 hodín v práci.

Venujte každý týždeň jednu hodinku tomu, že sa zamyslíte nad tým, čo by ste mohli v tom danom týždni delegovať a začnite vytvárať systém, ako to urobíte.

Ako zarobiť viac? Buďte na seba prísny!

Stanovte si, kedy urobíte prvý krok k tomu, aby ste začali delegovať danú úlohu. Garantujem vám, že v priebehu dvoch až troch mesiacov budete robiť to, čo vás baví. Budú to aktivity, ktoré posunú vaše podnikanie výrazne vpred a tým zarobíte viac peňazí za menej času.

Čo si o tom myslíte?

Oplatí sa zamýšľať nad vytvorením systému delegovania na ľudí alebo stroje?

 

Keď vás môj článok obohatil, poteší má váš like alebo zdieľanie článku na sociálnych sieťach.

fb-follow

Peter Stankovský
Volám sa Peter Stankovský a pomáham obchodníkom a manažérom zisťovať ich skutočné ciele, prekonávať strachy, bloky, obavy a fóbie tak, aby mohli dosiahnuť úspech a byť pri tom spokojní a šťastní. Vyškolil som viac ako 1000 obchodníkov a manažérov s viac ako 100% nárastom produkcie len za 2 mesiace. Skúsenosti som získal počas 8 ročnej praxe ako lektor školení pre manažérov, finančných poradcov a obchodníkov. Pripravil som pre vás špeciálne tréningové školenia, aby som vám pomohol zvýšiť vašu produkciu.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.