ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Ako si vytvoriť web alebo blog zadarmo

 

ako si vytvoriť web blogPred 10 rokmi ste za vytvorenie vlastného webu museli zaplatiť niekoľko desatťisícov.

Podobne to bolo, keď ste chceli vlastniť telefón. Dnes ani za telefón a ani za vytvorenie stránky nemusíte platiť. Telefón vám dajú “skoro zadarmo” napríklad za euro a web môžete mať tiež zadarmo.

Dokonca ani euro netreba platiť.

 

Pred desiatimi rokmi boli webové technológie v plienkach. Programovať vedelo, len zopár “kockatých hláv” (ľudia nadaní na matematiku) a preto vytvorenie webu bolo také drahé. Vývojom technológií však práca informatika a tvorba webových stránok zlacnela. Dnes sa cena webu hýbe približne od 500 € pri vytvorení na mieru alebo si ho zadarmo môže človek vytvoriť sám.

Na vytvorenie vlastného webu alebo blogu dnes vďaka webovým aplikáciam ako je webnode, už netreba vedieť programovať. Stačí mať len základné zručnosti práce s počítačom – vedieť klikať s myškou a písať vo worde. Keďže na tvorbe stránky už nemusia “zabíjať” čas informatici, tak je možné si takéto stránky vytvoriť zadarmo. Príkladom takto zadarmo vytvorenej stránky je aj môj blog www.predajnetechniky.sk.

Firmy, ktoré takto umožňujú vytvoriť si stránky zadarmo, však musia z niečoho žiť. Žijú z mesačného poplatku za hosting. V rámci tohto poplatku sú zahrnuté prenesené dáta a základné služby.

Dá sa to prirovnať k mobilnému operátorovi, ktorý vám dá zadarmo telefón (za 1 €), ale za pretelefonované minúty a služby (sms, prenesené dáta) musíte mesačne platiť.

Na rozdiel od cien mesačných paušálov mobilných operátorov platba za hosting a ďalšie služby sa hýbe od 1,95 € mesačne pri osobných stránkach, od 3,35 € pri firemných stránkach a od 6,65 € pri eshopoch. Existuje aj absolútne bezplatná verzia, v ktorej však chýbajú nadštandardné funkcie. Tá je určená pre ľudí bez príjmu alebo začínajúcich podnikateľov.

Ďalší zdroj príjmu pre firmy, ktoré poskytujú vytvorenie webu alebo blogu zadarmo je predaj domén, teda názvu stránky napr. www.predajnetechniky.sk. Firmy ako  Webnode  dávajú zadarmo doménu v tvare www.predajnetechniky.webnode.sk podobne ako telefónny operátor  dáva zadarmo nejaké telefónne číslo, ale pokiaľ človek chce zlaté telefónne číslo respektíve si zvoliť vlastnú doménu (webovú adresu) bez prípony webnode.sk napr. v mojom prípade www.predajnetechniky.sk, tak za takú doménu si musí zaplatiť.

Platba za registráciu domény je od 10 € ročne v závislosti od prípony napríklad .sk , .cz , .com atď. Takže každá z nich má inú cenu. Táto čiastka sa platí raz ročne. Mňa registrácia domény www.predajnetechniky.sk vyšla 23,95 €.

fb-follow

Martin Mažár
volám sa Martin Mažár a som školiteľ predajných zručností a psychológie predaja. Pomáham obchodníkom a podnikateľom zvyšovať predaj, aby za ten istý čas práce zarobili viac peňazí. Svoje skúsenosti som získal počas svojej 13-ročnej praxe ako predajca v priamom predaji a v maloobchode. Posledných 7 rokov sa aktívne venujem trénovaniu obchodníkov. Za ten čas som ich vyškolil viac ako 5000. Priamo v teréne testujem nové aj staré predajné techniky, aby som zistil, čo naozaj funguje a čo nie. O výsledkoch mojich testovaní informujem v článkoch na mojich blogoch www.expertnapredaj.sk a www.predajnetechniky.sk a www.predajnaruby.sk
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.