ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Zmeňte strach na výzvu! S 8 citátmi od Briana Tracyho to pôjde ľahko (1. časť)

Brian Tracy citáty

Tiež máte pocit, že prekonať vlastný strach je tá najťažšia vec na svete?

Túžite po úspechu, ale strach vás jednoducho nepustí a neustále limituje?

Verte, že v tom nie ste sami.

Minulý rok som bola na seminári Underground Marketing ako klientka. Tento rok som si ho užila ako súčasť úžasného organizačného tímu. A bolo sa na čo pozerať. 🙂

Chalani Martin Mažár, Erik HoffmannMiško Kopecký boli jednoducho neskutoční. Ich trefné, ale hlavne fungujúce rady boli na nezaplatenie. A viete čo bolo najlepšie?

Sú to ľudia, ktorí si povedali, že nebudú len tak sedieť na zadku, ale pre svoj biznis aj niečo spravia. 

Presne tak. To ste mali vidieť, s akým odhodlaním zo seba postupne zhadzovali svoje strachy a obavy.

  • Strach postaviť sa pred publikum a prehovoriť,
  • strach z kamery,
  • strach, či to skutočne zvládnu,
  • strach, že sa to nepodarí.

Pýtate sa, čo im vlastne pomohlo zbaviť sa týchto strachov? Bolo toho viac. Mne osobne utkvelo v pamäti jedno krátke video, ktoré sa vôbec nedalo prehliadnuť. 🙂

Išlo o prvé video Miška Kopeckého, ktoré som si zaradila do kategórie „nezabudnuteľné“. Video bez emócie, s naučenými replikami, zlým osvetlením… niekto by povedal jedna veľká katastrofa. 🙂

Práve toto video dodalo ľuďom silu, odvahu a odhodlanie pustiť sa do niečoho nového. Urobilo z vymakaného rečníka človeka, ktorý tiež musel niekde začať. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Nikto múdry z neba nespadol.“

Rozhodnutie učiť sa novým veciam a neustále sa posúvať dopredu je len na vás. Úplne postačia aj maličké kroky. Dôležité je hýbať sa a posúvať. Neprešľapovať na jednom mieste a nečakať na pečené holuby z neba.

Je veľa spôsobov, ako napredovať. Niekomu funguje spoločnosť rovnako naladených kamarátov. Iní si udržujú svoju myseľ v kondičke vďaka úžasným citátom. Spôsobov je hromada.

Ja som si dnes na mušku zobrala skvelé myšlienky od Briana Tracyho. Lídra, ktorý pomáha jednotlivcom, ale aj organizáciám dosiahnuť osobné a biznisové ciele rýchlejšie a ľahšie, ako si len viete predstaviť.

Rozhodne sa máte na čo tešiť. 🙂

# Citát 1
“Prekážky sú to čo vidíš, keď sa prestaneš pozerať na svoj cieľ.” Brian Tracy

Brian Tracy citát

Tiež vám chodilo po rozume neskutočne veľa otázok, keď ste videli chlapíka vo filme, ako jednoducho prerazil nohou dosku? Vyskočil, vykopol a prásk ho tam. Doska bola zlomená. Bojové filmy veľmi nepatria k mojim obľúbeným, ale tá doska ma celkom zaujala. 🙂

Čo by sa stalo, keby sa zameral iba na dosku? Jeho myšlienky, pozornosť, pohľad… všetko by smerovalo iba k tej doske. Žiadne lámanie dreva by sa nekonalo. Doska jednoducho nepustí.

Čo by sa dialo, keby chalanisko presunul svoje sústredenie z dosky na priestor za ňou? Žiadne limity, žiaden strop, iba praskanie dreva. Stavím sa, že by sa doska lámala ako sušienka.

Je veľmi dôležité, na čo zameriate svoju pozornosť. A vôbec nezáleží na tom, či sa bavíme o doske alebo biznise. Svoje ciele majte stále pred očami. Ak ich stratíte, prekážky sa veľmi rýchlo ohlásia. (Prečítajte si ešte raz citát číslo 1.)

# Citát 2
“Celkový úspech je len nahromadením stoviek, ak nie tisícov pokusov a snáh, ktoré nikto nikdy neocení.” Brian Tracy

Brian Tracy citát

Pečené holuby, pečené holuby… to by bol život, keby padali z neba rovno do úst. Vegetariánovi by to bolo na nič, ale tá predstava stojí rozhodne za to (nemyslím predstavu na znechuteného vegetariána, ale na tie holuby).

Žiaľ, v živote je to o niečo viac komplikované. Radšej napíšem vďaka Bohu. 🙂 To by bola aká nuda, keby sa všetko podarilo hneď na prvý krát? Každá myšlienka by zaváňala úspechom.

Viete, o aké skúsenosti a zručnosti by ste prišli? O čo všetko by ste sa ochudobnili?

Cesta plná pokusov, omylov a víťazstiev z vás robí jedinečného človeka, ktorý sa napokon teší vytúženému úspechu.

# Citát 3
“Ak chcete zostať pozitívni a uistení, myslite na svoje ciele neustále.” Brian Tracy

Brian Tracy citát

Mali ste dnes ťažký deň a vôbec vám nevyšli telefonáty? Žiadne dohodnuté stretnutie? Slovíčko „nie“ sa vás držalo ako kliešť. Z odpovedí klientov vôbec nechcelo zmiznúť.

Je už na vás, či budete neustále rozprávať o tom, že telefonovanie klientom je ťažké, každý vás odbil a slovo „nie“ ste dostávali ako na bežiacom páse.

Alebo sa zameriate na znenie vášho telefonátu a odhalíte príčinu, prečo to celé nefunguje. Zdvihnete zadok a jednoducho ten zádrheľ v telefonáte objavíte. Nájdete chyby, ktoré pri telefonovaní robíte.

Máte jasnú predstavu, kam vaše podnikanie smeruje. A jeden nepríjemný deň vás z tej cesty nevystrčí. Cieľ vidíte jasne a k nemu smerujú aj vaše kroky.

# Citát 4
“Prosperovať môžeš iba vtedy, ak je väčšina zákazníkov taká spokojná s tvojimi produktmi, že odporučí svojim priateľom a známym, aby od teba tiež nakúpili.” Brian Tracy

Brian Tracy citát

My baby milujeme čačky mačky. Pred pár mesiacmi som objavila neskutočne krásne náušnice z pet fliaš. Bola som z nich tak hotová, že som o tom napísala žienke, ktorá tieto náušnice vyrába.

Domov mi prišla obálka s náušnicami. Poviete si, žiadna veda. Objednávka, platba, dodanie tovaru.

V obálke som však našla prekvapenie navyše. Bol to ďalší pár nádherných náušníc. Dobre, dobre, niekedy sa to stáva.

To, čo ma posadilo na zadok, bol priložený odkaz. Ručne napísaný lístok, v ktorom stálo, že v prípade akýchkoľvek nedostatkov mám náušnice vrátiť, aby ich Janka (tak sa volá predajkyňa) mohla upraviť presne podľa mojich predstáv.

Priložený smajlík a telefónne číslo. Takýto príjemný zážitok som si rozhodne nemohla nechať iba pre seba. 🙂

Na ďalšie štyri citáty sa pozrieme už čoskoro. Ak sa vám citáty od Briana Tracyho páčili a chceli by ste tohto úžasného rečníka zažiť naživo, táto akcia by vám nemala újsť. Viac informácií o tejto akcii nájdete tu >>>

fb-follow

Dana Piljarová
spolupracujem s Martinom Mažárom a v rámci firmy NARUBY, s.r.o. sa venujem aj správe viacerých fan pages na Facebooku. Som autorkou ebooku „30 super účinných FB statusov“,
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.