ZVÝŠTE svoju ÚSPEŠNOSŤ telefonovania
o 100% a dohodnite si 2x VIAC STRETNUTÍ

Stiahnite si e-Book ZDARMA a začnite už dnes využívať 3 jednoduché kroky, vďaka ktorým zvýšite počet stretnutí
a klienti sa s vami budú radi stretávať

Ako zlepšiť svoj život motivačnými vetami, ktoré používajú úspešní ľudia

úspechVšetci ľudia dostanú každý deň jednu vec.

Dostanú k dispozícii 24 hodín a je na každom jednom, ako tento čas využije.

Každý sa totiž rozhodne, ako tento čas strávi.

Zaujímavé je, že zatiaľ čo niekto narieka, aký je život k nemu nespravodlivý, iný dokáže zarobiť milión pred raňajkami. Ako je to možné? Základ – čas – dostali všetci rovnaký. Pritom nezáleží na tom, v akých podmienkach sa človek narodí.

Poznáme rôzne príbehy, napríklad o chudobnom chlapcovi z malej dedinky, ktorý sa vypracoval na guvernéra Kalifornie, pričom, počas svojej cesty, sa stal vrcholovým športovcom a svojho času najlepšie zarábajúcim hercom planéty (Arnold Schwarzenegger).

Šťastie a úspech v osobnom, ale aj v pracovnom živote, je o pozitívnom prístupe. Potrebujeme byť motivovaní, aby sme dosiahli svoje ciele. Úspešní ľudia využívajú silu slova na to, aby sa motivovali a dosahovali lepšie výsledky.

Hoci hovoriť niečo sebe samému môže znieť zvláštne, je to mimoriadne efektívne, najmä ak to, čo si hovoríme, myslíme naozaj úprimne.

Pozrime sa preto na niekoľko viet-afirmácií, ktorými sa úspešní ľudia motivujú, a ktoré používajú v komunikácii. Predstav si, že patríš medzi fakt úspešných ľudí. Ako budeš vnímať tieto afirmácie?

“Nie som dokonalý – a to je v poriadku”

úspechSi úspešný. Spúšťaš biznis, ale veľa vecí ešte nie je dotiahnutých do konca, nie sú perfektne nastavené.

Odkladáš preto predaj a stále dolaďuješ detaily. Drží ťa to vzadu. Keď si však povieš, „Nemusí to byť dokonalé“, odštartuješ kampaň, posunie ťa to ďalej, dopredu.

Veľa vecí sa dá doladiť postupne, ale ak stále pracuješ na tom, aby produkt, biznis, či kampaň, ale aj partnerský vzťah, boli perfektné, môže sa stať, že nikdy nebudeš hotový.

“Obávam sa, ale svoj strach porazím”

Strach, ktorý máme v sebe spôsobil veľa zmárnených príležitostí a stratených snov.

Si úspešný. Vieš, že strach je v tebe, pretože je to prirodzená súčasť človeka. Dôležité je, že ho poznáš. Hovoríš si, „Porazím svoj strach“. Už len to uvedomenie ti dáva silu čeliť svojim strachom a poraziť ich.

Strach ťa môže ochromiť, ale ty si povieš „Som víťaz“. Strach má totiž len takú silu, akú mu dáš.

“Dokážem to”

Si úspešný. Pred tebou stojí nová výzva, alebo náročná situácia. Ty si však povieš, „Dokážem to“. Precítiš tieto dve slová, cítiš ich silu. Už Konfucius totiž hovoril, „Či si už povieš, že to dokážeš, alebo nie, v oboch prípadoch budeš mať pravdu“.

Steve Jobs pre svoj prvý iPhone potreboval špeciálne sklo. Dodávateľ bol zdesený nad takouto striktnou požiadavkou. Jobs mu povedal  “Dokážeš to. Presvedč o tom svoju myseľ a dokážeš to.” A on to dokázal.

Ak veríš, že môžeš, máš pravdu. Ak však veríš, že nemôžeš, tiež máš pravdu!

“Aha, ako ďaleko som to dotiahol”

úspechSi úspešný. Priznávaš si svoje úspechy a to ti pomáha čeliť ďalším výzvam so sebadôverou.

Pripomínaš si, čo všetko si už dokázal urobiť.

Nahlas si hovoríš, aké výsledky prinieslo tvoje úsilie, pretože vieš, že dôležitosť uznania má obrovský vplyv na tvoje ďalšie úspechy.

Navyše, svoje úspechy vieš aj poriadne osláviť. Teší a motivuje ťa, keď vidíš výsledky svojho úsilia.

“Spoľahni sa na mňa”

Si úspešný. Uvedomuješ si, že na špičke nemôžeš zostať tak, že ignoruješ ostatných. Si si vedomý významu pre ostatných ľudí, takže keď ostatným povieš, „Môžeš sa na mňa spoľahnúť“, myslíš to vážne.

Pomáhaš ostatným, pretože tak sa stávaš silnejším. Nikto totiž nedosiahol nič mimoriadne sám.

“Verím ti”

Ľudia vo všeobecnosti o sebe pochybujú a každý občas potrebuje priateľa, ktorý im pripomenie, že sú dobrí, šikovní, vynaliezaví. Ty si úspešný a hovoríš ostatným „Verím v tvoje schopnosti“ a oni zo seba dostanú to najlepšie.

Si pre ostatných inšpiráciou. Rozsievaš okolo seba vďačnosť a pozitivitu, pretože vieš, že o tom je život.

“Urobil si na mňa dojem”

Si úspešný. Chváliš ostatných, keď na niečo vynaložia mimoriadne úsilie a preukážu extrémnu zručnosť, či znalosti. Ľudia majú toto gesto radi a oceňujú ho. Toto gesto totiž hovorí o tom, že v ľuďoch vidíš ich dobré stránky a ceníš si ich. To zaručene vyvolá pozitívnu reakciu.

“Prepáč”

úspechSi úspešný, no nie si povýšenecký, takže keď sa zjavne dopustíš chyby, dokážeš sa úprimne ospravedlniť, alebo urobíš niečo, čo vyjadrí tvoju ľútosť.

Tiež neodmietaš vyjadriť svoje pocity ľútosti voči niekomu, kto si to zaslúži.

Ľudia ocenia ospravedlnenie, keď je povedané úprimne, no ak je neúprimné, je to pre nich nepríjemné.

“Dajme si voľno”

Si úspešný a preto vieš, že je potrebné tráviť čas s priateľmi, rodinou, na dovolenkách, či vypnúť cez víkend. Vieš, že pracovnú záťaž je potrebné vyvážiť oddychom, pretože odpočinok ti dobije baterky a ty získaš novú energiu pre ďalšie výzvy a náročné úlohy.

“S radosťou”

Si úspešný a keď ti niekto poďakuje za niečo, čo si pre neho urobil, povieš mu „S radosťou“, alebo „Rado sa stalo“. Vyjadruješ tak totiž, že človek, ktorému si pomohol, si zaslúžil tvoju láskavosť, pomoc a uznanie.

Nepodceňuješ význam svojej pomoci tým, že povieš len „V pohode“, alebo „Žiadny problém“. Ak ťa niekto požiadal o pomoc a potom ti poďakoval, znamená to, že si urýchlil vyriešenie problému, ktorý mal a ktorý ho trápil.

“Ďakujem”

Toto jednoduché slovo je často prehliadané, no je extrémne pôsobivé. Si úspešný a uvedomuješ si silu tohto slova. Vždy, keď pre teba niekto urobí niečo, čo potrebuješ, povieš „Ďakujem, pretože vieš, že toto slovo všade navôkol šíri vlnu pozitívnej energie.

Je to jednoduché

V tejto chvíli možno na svojom úspechu ešte len pracuješ. Verím, že používaním týchto pár jednoduchých viet získaš viac motivácie a svoje ciele dosiahneš rýchlejšie a kvalitnejšie.

Zahrň postupne tieto afirmácie do svojho života a sleduj, pozitívny vplyv, ktorý budú mať  na teba aj na tvoje okolie.

Aké slová vám pomáhajú pri dosahovaní vašich cieľov? Čo vás motivuje natoľko, že vás to zodvihne zo stoličky a vy sa s veľkým odhodlaním pustíte do práce? Napíšte mi do komentárov.

fb-follow

Martin Mažár
volám sa Martin Mažár a som školiteľ predajných zručností a psychológie predaja. Pomáham obchodníkom a podnikateľom zvyšovať predaj, aby za ten istý čas práce zarobili viac peňazí. Svoje skúsenosti som získal počas svojej 13-ročnej praxe ako predajca v priamom predaji a v maloobchode. Posledných 7 rokov sa aktívne venujem trénovaniu obchodníkov. Za ten čas som ich vyškolil viac ako 5000. Priamo v teréne testujem nové aj staré predajné techniky, aby som zistil, čo naozaj funguje a čo nie. O výsledkoch mojich testovaní informujem v článkoch na mojich blogoch www.expertnapredaj.sk a www.predajnetechniky.sk a www.predajnaruby.sk
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.